1. Inventarisatie van wensen en verwachtingen

Als eerste horen we graag van u wat uw wensen en verwachtingen op tuninggebied precies zijn. Tijdens dit gesprek geven wij ook de  tuningsmogelijkheden van uw auto aan, zodat u weet wat u kunt verwachten.

2. Proefrijden

Er wordt een proefrit met uw auto gemaakt, waarbij we kijken naar de technische staat van uw auto. Diverse zaken worden gecheckt met professionele diagnoseapparatuur.

3. Software bewerken

We  kopiëren de software uit het motormanagementsysteem naar een laptop, waarna we deze software gaan bewerken. Met de gegevens van de proefrit en eerder gemaakte software van vergelijkbare auto’s maken we een soort ‘basis-setup’, rekening  houdend met de wensen van u als klant en dat wat technisch mogelijk is. De in de software aanwezige kenvelden worden zo nauwkeurig mogelijk en in samenhang met elkaar afgesteld.

4. Software herschrijven

De gewijzigde software wordt naar het motormanagementsysteem van uw auto gekopieerd.

5. Uitgebreide proefrit

We maken opnieuw een uitgebreide proefrit, waarbij gelet wordt op de gewenste koppel- en vermogenstoename. Ook kijken we  of alle aanpassingen het gewenste resultaat opgeleverd hebben. We passen de software net zo lang aan, totdat beide partijen tevreden zijn.

Deze hele procedure duurt gemiddeld 2 à 3 uur.

 

Meer chiptuning (o.a. Audi, BMW en Volvo) >>